Árvizsgálat

Árvizsgálatot, árérzékenységi vizsgálatot (Price Sensitivity Measure) érdemes alkalmazni termék pozicionálás esetén, árrugalmasság mérésére vásárlási hajlandóságon keresztül, valamint új termék bevezetésekor. A válaszadó spontán jelöli meg a számára olcsó, elfogadható és drága árakat, figyelembe véve a termék képességeit, így alakul ki azon „árzóna”, ahova a célcsoport pozícionálta a terméket. Az Ön által meghatározott tervezett árhoz, illetve egyedi igényeihez igazítjuk a megfelelő marketing-stratégia kidolgozását a vizsgálati eredményeink alapján. Biztosítjuk a szükséges marketingeszközöket és stratégiát a termék sikeres életpályájának biztosítása érdekében.
Technikái:

  • Westendorp féle árérzékenység mérő: bemutatunk egy terméket, majd 4 kérdést teszünk fel, mely a felső és alsó rezervációs árra, illetve a „drága" és „olcsó" kategóriákra kérdez rá.
  • BPTO (Brand Price Trade-Off): Adott, kiválasztott márka tekintetében vizsgáljuk a fogyasztó által megadandó maximális árat emelkedő árlépcső segítségével.
  • Gabor-Granger technika: a válaszadónak bemutatunk egy terméket és egy kapcsolódó árat, majd megkérdezzük, hogy megvásárolná-e az adott árut.